Connect with us

Είτε πρόκειται για λίμνες, παραλίες, θάλασσες και ακτές, τα μέρη αυτά έχουν νερά που εντυπωσιάζουν, με αποχρώσεις που ξεκινούν από βαθύ μπλε και φτάνουν στο πιο ανοικτό τιρκουάζ που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Δείτε τα…

1. Eγκρεμνοί, Ελλάδα

Δύσκολο να βρεις σημείο της Λευκάδας χωρίς εντυπωσιακή θέα στα κρυστάλλινα καθαρά νερά του Ιονίου, όμως οι Εγκρεμνοί στη δυτική ακτή είναι ξεχωριστή παραλία. Για να φτάσετε ως εκεί πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλοπάτια, κάτι που περιορίζει τον κόσμο που την επισκέπεται, όμως μόλις φτάσετε στην παραλία η λευκή αμμουδιά σε αντίθεση με τα τιρκουάζ νερά θα σας εντυπωσιάσει και θα προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για μια ημέρα χαλάρωσης και ηλιοθεραπείας.

2. Crater Lake, Όρεγκον

Τα νερά με χρώμα βαθύ μπλε που κοσμούν την καλντέρα του βυθισμένου ηφαιστείου Mazama, κάνουν τη Crater Lake μία από τις ομορφότερες λίμνες της Αμερικής. Τα νερά είναι πεντακάθαρα χάρη στο γεγονός οτι εκεί δεν καταλήγουν ροές ποταμών και δεν υπάρχουν ρεύματα νερού. Ιδανική για καταδύτες.

3. Con Son, Βιετνάμ

Οι βράχοι οριοθετούν τα κρυστάλλινα νερά στο Con Son, το μοναδικό κατοικημένο νησί στο νησιωτικο αρχιπέλαγος Con Dao, ένα από τα καλύτερα μυστικά νησιά στη Γη. Βρίσκεται 110 μίλια από τις νοτιοανατολικές ακτές του Βιετνάμ και οι ακτές του διαθέτουν χρυσή αμμουδιά και πανέμορφα γαλάζια νερά.

4. Devil’s Bay, Virgin Gorda, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Κάποιες φορές η καλύτερη θέα είναι εκείνη που έχεις αγωνιστεί για να φτάσεις, και σε αυτή την παραλία αυτό ισχύει. Είναι μια λευκή αμμουδιά. Αξίζει την προσπάθεια να φτάσετε ως εδώ μόνο και μόνο για να βουτήξετε με αναπνευστήρα στα καθαρά τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής ή απλώς να καθήσετε αναπαυτικά και να θαυμάσετε το τοπίο.

5. Εθνικό πάρκο λίμνης Πλίτβιτσε, Κροατία

 

Δύο ώρες από τη βιομηχανική πόλη του Ζάγκρεμπ βρίσκεαι ένας φυσικός παράδεισος. Το εθνικό πάρκο αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιας της UNESCO από το 1979 και διαθέτει 16 λίμνες με τιρκουάζ νερά.

6. Ambergris Caye, Μπελίζ

Είναι ο παράδεισος των καταδυτών και όσων λατρεύουν το κολύμπι με αναπνευστήρα. Επισκεφθείτε το Hol Chan Marine Reserve για να δείτε από κοντά χέλια, χελώνες και πολύχρωμα ψάρια ή εξερευνήστε τα υποβρύχια σπήλαια στην Μπλε Τρύπα.

7. Five-Flower Lake, Jiuzhaigou National Park, Κίνα

Εντυπωσιακοί καταρράκτες πέφτουν σε πανέμορφες μπλε λίμνες σε αυτό το μνημείο που προστατεύεται από την UNESCO. Το πιο διάσημο αξιοθέατο του πάρκου είναι η κρυστάλλινη Five-Flower Lake, καθώς το νερό της προσφέρει θέα σαν παράθυρο στη λίμνη.

8. Νήσος Χάβελοκ, Ινδία

Αυτός ο νησιωτικός παράδεισος είναι τμήμα της αλυσίδας των νησιών Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη αλλά αξίζει το ταξίδι για όποιον λαχταρά να συναντήσει ολόλευκες αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά και ευκαιρία για βουτιές μακριά από τα μεγάλα πλήθη. Ιδανική απόδραση σε τροπικό ειδυλλιακό μέρος.

9. Islas de Rosario, Κολομβία

Ανοικτά των ακτών της Καρταχένα βρίσκεται ένα μικρό σύμπλεγμα από κυρίως ακατοίκητα νησιά. Οι λευκές αμμουδιές τους βρέχονται από νερά σε βαθύ μπλε χρωματισμούς, και φιλοξενούν το μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο της Κολομβίας με χιλιάδες διαφορετικά τροπικά πλάσματα.

10. Peyto Lake, Αλμπέρτα, Καναδάς

Αυτή η λίμνη στο Εθνικο Παρκο Banff οφείλει την εκπληκτική απόχρωση των νερών του στο λιώσιμο που παγετώνα Peyto και Wapta Icefields.

Τα ζαφειρένια νερά της μπορεί κανείς να θαυμάσει από το Bow Summit, κοντά στη λίμνη Louise της Αλμπέρτα, όπου λαμβάνονται οι φωτογραφίες για τα περισσότερα καρτ ποστάλ της περιοχής παρουσιάζοντας τα εντυπωσιακά νερά.

Advertisement