Connect with us

«Αναδύθηκε» μετά από έκρηξη ηφαιστείου και σήμερα κλέβει τις εντυπώσεις με ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.

Δεν το λέμε εμείς. Το CNN, το National Geographic και όχι μόνο, συμπεριλαμβάνουν σχεδόν κάθε χρόνο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης στα 10 καλύτερα στον κόσμο!

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό;

“Καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει στο Αιγαίο πέλαγος, ο ουρανός γύρω από τον παραδοσιακό οικισμό και το κάστρο της Οίας, στο βορεινό άκρο του νησιού της Σαντορίνης, αλλάζει χρώματα από το επιβλητικό μπλε σε βυσσινί… σε όποιο χρώμα μπορεί να βάλει ο νους σου”.

“Προσοχή: Είναι ένα δημοφιλές σημείο. Όταν, όμως, αρχίζει η εναλλαγή των χρωμάτων, δε θα το παρατηρήσετε”.

“Είναι κάτι που σου κόβει την ανάσα», σχολιάζει ο συντάκτης του National Geographic.

Και είναι όντως έτσι.

Στην Οία, στιγμές πριν δύσει ο ήλιος, αγναντεύεις τον απέραντο ορίζοντα που απλώνεται μπροστά σου με έναν φλογερό κατακόκκινο ήλιο να «βυθίζεται» κάπου στο βάθος του Αιγαίου!

Το Αιγαίο χάνει τους μπλε χρωματισμούς και αποκτά κόκκινη απόχρωση, σαν την ηφαιστειακή λάβα που τη δημιούργησε!

Μια μυσταγωγία που όμοια της δεν έχεις ξαναζήσει.

Κάτασπρες μεγαλοπρεπείς πολιτείες χτισμένες στο χείλος του γκρεμού, γραφικά χωριουδάκια, πλακόστρωτα σοκάκια και εντυπωσιακές εκκλησίες που λούζονται στο φως.

Σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Φυσικά το ηλιοβασίλεμα στο Κάστρο της Οίας δεν είναι το μόνο ξακουστό.

Θαυμάσιο είναι το ηλιοβασίλεμα  και στα Φηρά, στο Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι,  από το Φάρο στο Ακρωτήρι, από τον Προφήτη Ηλία (Πύργος) ή από την παραλία της Βλυχάδας, με το ηφαιστειακό σκηνικό της να αλλάζει χρωματισμούς όσο δύει ο ήλιος.

Advertisement