Connect with us

Τις 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, αναδεικνύει η ταξιδιωτική πλατφόρμα touropia που εντοπίζει τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τις εντυπωσιακές της παραλίες. Καθεμία προσφέρει κάτι μοναδικό στον επισκέπτη. Είτε πρόκειται για μία ή πολλές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, οι επισκέπτες θα έχουν ιδιαίτερες αναμνήσεις από αυτες για χρόνια.

10. Άγιος Προκόπιος, Νάξος

Ο Άγιος Προκόπιος είναι ένα καραφύγιο για τους τουρίστες που επιθυμούν να λιάζονται όλη μέρα στην αμμουδιά. Η παραλία διαθέτει ομπρέλες προς ενοικίαση μεγάλος μέρος του χρόνου, παρότι οι άνεμοι τους καλοκαιρινούς μήνες κανουν περισσότερο την παραλία κατάλληλη για wind surfing παρά για ηλιοθεραπεία.

Η θέα στον Άγιο Προκόπιο είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Η παραλία είναι δημοφιλής στις οικογένειες γιατι έχει ρηχά νερά και εύκολη πρόσβαση σε καταστήματα και καφετέριες.

9. Κουκουναριές, Σκιάθος

Η παραλία είναι δημοφιλής στους Έλληνες αλλά και ξένους ταξιδιώτες. Το νερό είναι πεντακάθαρο, η άμμος μαλακή και το πευκόδασος δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα μοναδική σε αυτό το τμήμα του κόσμου.

Θα δείτε τουρίστες να κολυμπούν, να κάνουν θαλάσσιο σκι ή ιππασία στην ξηρά.

Υπάρχουν επιλογές πρόχειρων γευμάτων στην παραλία και πολλά κοντινά resort.

8. Paradise

To Paradise της Μυκόνου παίρνει ρεαλιστικές διαστάσεις για τους τουρίστες που λατρεύουν την νυχτερινή διασκέδαση δίπλα στην αμμουδιά.

Η παραλία είναι ανοικτή για τους λάτρεις της διασκέδασης, της φύσης και οποιονδήποτε επιθυμεί να αποκτήσει εντυπωσιακές εμπειρίες από το σούρουπο μέχρι την αυγή.

Ακόμα κι αν ένας επισκέπτης δεν ενδιαφέρεται για τη διασκέδαση, τα νερά είναι ζεστά και η παραλία έχει μαλακή αμμο.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές φαγητού και ποτού, όμως αφήστε τα παιδιά στο σπίτι.

7. Μπάλος

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης. Βρίσκεται κοντά στον Κίσσαμο, ανάμεσα στη Γραμβούσα και την Κρήτη και είναι προσβάσιμη με βάρκα ή αυτοκίνητο.

Η παραλία διαθέτει εντυπωσιακή θέα που δημιουργούν οι βράχοι που περιβάλλονται από ροζ αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά.

Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο φυσικό τοπίο της Ελλάδας, και προσελκύει μαζικό τουρισμό, ιδίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

6. Λίνδος, Ρόδος

H παραλία Λίνδου στη Ρόδο είναι ένα μέρος που συνδυάζει τη θάλασσα με την ιστορία των ελληνικών νησιών.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να χαλαρώνουν στην παραλία ενώ ατενίζουν τον ναό του 4ου αιώνα, σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Οι επισκέπτες μπορούν να ενοικιάσουν κανό ή μια βάρκα για να περάσουν ένα χαλαρό απόγευμα στην ήρεμη θάλασσα.

Το γειτονικό χωριό της Λίνδου, ένας όμορφος οικισμός που αποτελείται από κατάλευκα σπίτια και πλακόστρωτα δρομάκια, είναι must.

Γευθείτε την τοπική κουζίνα, και αγοράστε σουβενίρ με ασφάλεια καθώς οι δρόμοι ανήκουν αποκλειστικά στους πεζούς.

5. Ελαφονήσι

Η παραλία είναι εξαιρετική. Βρίσκεται στο Ελαφονήσι, στη νοτιοδυτική Κρήτη. Η εξωτική, ροζ και λευκή αμμουδιά δίνει τη σειρά της στα τιρκουάζ νερά, ιδανικά για όλες τις ηλικίες.

Οι ναυγοσώστες διασφαλίζουν οτι όλοι παραμένουν ασφαλείς και μπορείτε να ενοικιάσετε ομπρέλα για να αντέξετε τις μεγάλες θερμοκρασίες.

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να περιηγηθούν στο γειτονικό μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας ή στον φάρο της Αγίας Ειρήνης.

4. Σίμος

Το μικρό νησί της Ελαφονησου διαθέτει την παραλία του Σίμου, που συχνά αποκαλείται από τους ντόπιους η καλύτερη παραλία της χώρας.

Ο συνδυασμός των τιρκουάζ νερών, των αμμόλοφων και της μοναδικής χλωρίδας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ελκυστική για όλους.

Ιδανική για όλη την οικογένεια.

3. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Η παραλία Πόρτο Κατσίκι χαρακτηρίζεται συχνά ως μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Τα τιρκουάζ νερά και το μεγάλο εύρος της παραλίας κάτω από τον κατάφυτο βράχο, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Παρότι ορδές τουριστών την επισκέπτονται, υπάρχει χώρος για όλους.

2. Ναυάγιο

Απομονωμένη και εντυπωσιακή, η παραλία Ναυάγιο είναι το highlight των διακοπών στη Ζάκυνθο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο Πέλαγος. Μόλις φτάσει κανείς εδώ, θα αντικρύσει τα ερείπια του ναυαγίου, τα πεντακάθαρα νερά, καθώς και τουρίστες να επιχειρούν BASE jumping από τους βράχους.

1. Μυρτος

Τα ανοιχτόχρωμα νερά της βοτσαλωτής παραλίας διαδέχονται το σκούρο μπλε. Τα απότομα βουνά και οι ψηλοί βράχοι πίσω από το Μύρτο προσθέτουν πόντους στην ομορφιά του τοπίου.

Η παραλία έχει ψηφισθεί 12 φορές ως η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα.

Advertisement