Χαμός με την φωτογραφία του Μητσοτάκη – Γιατί έκανε αλκοτέστ πεζός;
Έκανε αλκοτέστ πεζός στο πλαίσιο συμβολικής δράσης της Τροχαίας για την οδική ασφάλεια, στέλνοντας μήνυμα πρόληψης και ισονομίας.
Χαμός με την φωτογραφία του Μητσοτάκη
Βίντεο από την παρουσία του σε μπλόκο της Τροχαίας στην οδό Σταδίου ανήρτησε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα στήριξης στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και υπογραμμίζοντας τη σημασία των ελέγχων για την οδική ασφάλεια.
Στο βίντεο, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να υποβάλλεται σε αλκοτέστ, να συνομιλεί με διερχόμενους οδηγούς και να συγχαίρει τους αστυνομικούς της Τροχαίας για το έργο τους. Όπως αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησής του:
«Ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για το έργο τους. Κυριολεκτικά σώζουν ζωές». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε στο σημείο πεζός μετά από έξοδο για φαγητό σε κοντινή περιοχή, έκανε αλκοτέστ «από περιέργεια», όπως είπε, με το αποτέλεσμα να είναι τέσσερις φορές κάτω από το επιτρεπόμενο όριο.
Δείτε το βίντεο:
@kyriakosmitsotakis_Ευχαριστούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για το έργο τους. Κυριολεκτικά σώζουν ζωές.♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενημερώθηκε για την απλή και έγκυρη μέθοδο που ακολουθούν οι αστυνομικοί ώστε να εξακριβώσουν πόσο έχει πιει ένας οδηγός με τα αλκοτέστ, όπως και για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Οι ένστολοι είπαν στον Πρωθυπουργό ότι οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) στις οποίες ανήκουν, έχουν ενισχυθεί με 100 άτομα προσωπικό από τα τέλη Οκτωβρίου και, πέραν των αυξημένων τακτικών δράσεων για την οδική ασφάλεια, πλέον κάνουν ειδικές επιχειρήσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητού στην Αττική να έχουν διπλασιαστεί αυτά τα τριήμερα.
Η αύξηση της δύναμης των ΟΕΠΤΑ επιτρέπει στην Αστυνομία να έχει συνεχή και αυξημένη παρουσία στους δρόμους, ειδικά τις ώρες αυξημένου κινδύνου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την οδική ασφάλεια και την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει αυστηρότερες ποινές για υπότροπους παραβάτες.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, οι άνθρωποι που ελέγχθηκαν για μέθη το 11μηνο του έτους ξεπέρασαν τις 285.500, αυξημένα κατά 116,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024. Προέκυψαν σχεδόν 10.300 θετικά αλκοτέστ, 5,2% περισσότερα σε σχέση με το περσινό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου.




