Connect with us

Οι αστυνομικοί θα καλέσουν τον συνοδοιπόρο του άτυχου ορειβάτη προκειμένου να αποσαφηνίσουν κάποιες ασάφειες ανάμεσα στις δημόσιες δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στην κατάθεσή του.

“Όταν εντόπισα τον ορειβάτη στο βάθος της χαράδρας, διαπίστωσα ότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν περίπου στα πρώτα 30 μέτρα της χαράδρας και ακόμη ανοικτό να καταγράφει βίντεο. Το πήρα και διαπίστωσα ότι στο τελευταίο βίντεο, υπήρχε καταγραφή της αρκούδας και ουσιαστικά οι στιγμές της επαφής με το άγριο ζώο, της επίθεσης αλλά και της πτώσης.

Είχε τραβήξει και φωτογραφίες της αρκούδας. Υπήρχε βιντεοληπτικό υλικό που ήταν σταθερό, και στη συνέχεια ηχητικό και κουνημένα πλάνα, πιθανόν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ζώου και της προσπάθειας του ορειβάτη να ξεφύγει. Αρχικά ακούγεται ο άτυχος ορειβάτης να φωνάζει στον φίλο του να έρθει να δει την αρκούδα όταν εκείνη πλησιάζει.

Όταν ο φίλος του πλησιάζει εκεί μαζί με τον σκύλο του, ο οποίος ακούγεται να γαυγίζει, το άγριο ζώο φαίνεται να τρομάζει και να κινείται εναντίον τους. Ο ορειβάτης φαίνεται πως κάνει χρήση σπρέι πιπεριού, η αρκούδα στρέφεται προς τον φίλο του, τον οποίο παροτρύνει να κάνει το ίδιο.

Ο φίλος του πρέπει να ρίχνει σπρέι στην αρκούδα, η οποία επιστρέφει στον άτυχο ορειβάτη που βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού. Τα πλάνα του κινητού ‘μαυρίζουν’ ενδεχομένως γιατί είναι καλυμμένη η κάμερα του. Ακούγονται φωνές, αναστάτωση, ο σκύλος να γαυγίζει, η αρκούδα που γρυλίζει, ο ορειβάτης πιθανόν, ζητά βοήθεια και στη συνέχεια ακούγονται επιφωνήματα πόνου, αγκομαχητά και μετά σιωπή”.

Αυτό είναι μέρος της κατάθεσης που έδωσε στους αστυνομικούς ο διασώστης, ο οποίος έφθασε πρώτος στο σημείο της πτώσης του ορειβάτη και ήταν εκείνος που δυστυχώς εντόπισε τη σορό του. Το κινητό τηλέφωνο του 61χρονου Χρήστου Σταυριανίδη, μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και αναμένεται να εκδοθεί διάταξη του Εισαγγελέα για την άρση απορρήτου. Από την ανάσυρση βίντεο και εικόνων, οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων, θα διαπιστώσουν αρχικά την ύπαρξη του επίμαχου βίντεο, τον χρόνο καταγραφής και τι αποτυπώνει, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί θα καλέσουν τον συνοδοιπόρο του άτυχου ορειβάτη προκειμένου να αποσαφηνίσουν κάποιες ασάφειες ανάμεσα στις δημόσιες δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στην κατάθεσή του. Ο φίλος του ορειβάτη σε τηλεοπτικούς σταθμούς έχει αναφέρει μεταξύ άλλων: “Όταν ψέκασα την αρκούδα με την παρότρυνση του Χρήστου, εκείνη έφυγε και κινήθηκε προς το μέρος του και του δίνει μία στον γκρεμό, τον έριξε. Τον έσπρωξε, τώρα με τα πόδια, με το σώμα, πάντως του έδωσε μία και έφυγε σαν να μην υπήρχε. Νομίζω τον έσπρωξε”.

Ωστόσο στη κατάθεσή του στους αστυνομικούς φαίνεται να περιγράφει πως όταν η αρκούδα πλησίαζε τον φίλο του, εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει και είτε γλίστρησε και έπεσε στο κενό, είτε πήδηξε μόνος του προς το γκρεμό για να σωθεί από το άγριο ζώο επιχειρώντας να πιαστεί από κάποιον βράχο.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης δεν εντόπισε ίχνη επίθεσης άγριου ζώου στη σορό του 61χρονου ορειβάτη. Από την νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, με τη σορό να φέρει πολλαπλά κατάγματα σε όλο το σώμα. Στην έκθεση που συνέταξε ο ιατροδικαστής, περιγράφονται κατάγματα σπονδυλικής στήλης, πλευρών, θωρακικής και αυχενικής μοίρας, ρήξη νωτιαίου μυελού και εσωτερική αιμορραγία (2,5 λίτρα αίμα μέσα στη θωρακική κοιλότητα).

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε κανένα εύρημα, όπως εκδορές, δαγκώματα που να υποδηλώνουν επίθεση αρκούδας ή ακόμη και επαφή με το άγριο ζώο.

 

 

Advertisement