Connect with us

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Δύο οπλισμένα μαχητικά F-16 και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την Τουρκία παραβίασαν σήμερα, Δευτέρα 05.10.2026, τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη της Τουρκίας που πραγματοποίησαν τις παραβιάσεις στον ουρανό του Αιγαίου, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που «σηκώθηκαν».

Επίσης, τα Τουρκικά F-16 και drones έκαναν και παραβάσεις στο FIR Αθηνών, μαζί με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-42.

 

Advertisement