Connect with us

Άρση ασυλίας για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από μήνυση υποψήφιας της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Βουλή αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα για τη Λιάνα Κανέλλη – Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη

 

Η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 238 ψήφους υπέρ και 48 κατά. Αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές συμφώνησαν να επιτραπεί η δικαστική έρευνα σε βάρος της, δηλαδή να μη συνεχίσει να καλύπτεται από το ειδικό προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας που προστατεύει τους βουλευτές από διώξεις όσο ασκούν τα καθήκοντά τους.

Με απλά λόγια, η απόφαση αυτή επιτρέπει πλέον στη Δικαιοσύνη να προχωρήσει κανονικά σε νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με κάποια υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η Κωνσταντοπούλου. Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να γίνει κάτι χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής — και αυτή η ψηφοφορία έδωσε το «πράσινο φως» για να ερευνηθεί η υπόθεση.

Με 238 ψήφους υπέρ και 48 κατά εγκρίθηκε το δικαστικό αίτημα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας είχε μηνύσει η πρώην υποψήφια με το κόμμα, Όλγα Δάλλα, η οποία αν και είχε αναδειχθεί πρώτη σε «σταυρούς» στις εκλογές Μαΐου 2023, στις επαναληπτικές, που ακολούθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους, αποβλήθηκε από τις λίστες για να τοποθετηθεί ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το αίτημα καθώς, όπως είπε, διαφωνεί με τη διατήρηση των βουλευτικών προνομίων.

Αντίθετα, το αίτημα άρσης ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη καταψηφίστηκε με 209 «κατά», 25 «υπέρ» και 50 παρών.

Advertisement