Connect with us

Στην αγκαλιά των νέων του κηδεμόνων βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό ο Τζόνυ, ο σκύλος που παρέμεινε έγκλειστος για 4 ολόκληρα χρόνια σε σπίτι στην Νέα Φιλαδέλφεια μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και χωρίς να έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Χάρη στη σωτήρια παρέμβαση του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, ο Τζόνυ έφυγε με εντολή εισαγγελέα από το σπίτι – φυλακή όπου ζούσε και σιγά-σιγά εμπιστεύθηκε τους εθελοντές που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ηρεμήσουν ένα ζώο τρομοκρατημένο, που δεν είχε πάει ποτέ βόλτα, δεν είχε παίξει και δεν κοινωνικοποιήθηκε ποτέ μέχρι τότε. Τις πρώτες μέρες λυπόντουσαν ακόμα και να τον χαϊδέψουν με τόσο φόβο που έβλεπαν στα μάτια του όταν αντιλαμβανόταν το χέρι τους να τον πλησιάζει.

Με επιμονή και υπομονή, ο Τζόνυ άρχισε να τους εμπιστεύεται και μαζί τους μάθαινε από την αρχή τον κόσμο. «Λίγες μέρες μόνο του πήρε για να κοπανιέται σαν άτσαλο κουτάβι όταν έβλεπε τους εθελοντές να πλησιάζουν το κλουβί του. Καταλάβαμε ότι τελικά ήταν κατά βάθος πολύ – πολύ χαδιάρης!» αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας.

Η παραμονή του όμως του Τζόνυ στο καταφύγιο του Συλλόγου δυσκόλευε την περεταίρω κοινωνικοποίηση του, γεγονός που ανησυχούσε τους εθελοντές που δεν ήθελαν να σκέφτονται ότι τον έβγαλαν από το σπίτι-φυλακή όπου ζούσε, για να τον κλείσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους σε ένα κλουβί. Η υιοθεσία του όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση και παρά τις προσπάθειές τους να του βρουν μια καλή οικογένεια, ο Τζόνυ παρέμενε στα αζήτητα. Δεν το έβαλαν όμως κάτω και τελικά δικαιώθηκαν αφού ο Τζόνυ υιοθετήθηκε πριν από λίγο καιρό και πλέον ζει στο δικό του σπιτικό, ελεύθερος και χαρούμενος.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας αναφέρει για τον σκυλάκο: «Όλοι έχετε δει την φωτογραφία του Τζόνυ, ελάχιστοι όμως γνωρίζετε την ιστορία του. Μια ιστορία που είχε μόνο δράκους και θηρία, τρόμο και μόνο τρόμο! Μια ιστορία που θέλαμε να υπήρχε ένα καλό ξωτικό, μία καλή νεράιδα που με το μαγικό ραβδάκι της θα άλλαζε τη ζωή του. Πάντα αυτό ελπίζαμε!

Δεν ήταν η εύκολη περίπτωση ενός οποιουδήποτε ζώου που έψαχνε σπίτι. Ήταν το σκυλί που πριν φτάσει κοντά μας, ζούσε για 4 ολόκληρα χρόνια, κλεισμένο μέσα σ’ ένα «σπίτι» χωρίς να έχει δει το φως της ημέρας, χωρίς να ξέρει τι υπήρχε έξω απ’ αυτό το σκοτεινό και βρώμικο μέρος!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι τι προβλήματα είχαν δημιουργηθεί σ’ αυτό το πανέμορφο και πανέξυπνο πλάσμα. Προβλήματα υγείας, συμπεριφοράς, επικοινωνίας. Με τη βοήθεια των εθελοντών ο Τζόνυ μας, άρχισε να μαθαίνει τον κόσμο! Μάθαινε πολύ γρήγορα και η πρόοδός του ήταν εξαιρετική. Όμως κανένας δεν επέλεγε το αγόρι μας για να του χαρίσει ένα σπίτι! Ένα αληθινό σπίτι και έναν άνθρωπο, έναν πραγματικό ΑΝΘΡΩΠΟ!

Ο καιρός περνούσε. Ο Τζόνυ περίμενε και εμείς περιμέναμε να δώσουμε happy end στην ιστορία μας! Ώσπου μια μέρα το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα. Άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα τα καλά ξωτικά του Τζόνυ! Αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να του χαρίσουν τη ζωή που αξίζει να ζήσει. Τη ζωή που κάποιος άλλος του στέρησε!

Η νεράιδα και το παλικάρι χάρισαν την ευτυχία στον Τζόνυ και σε μας πραγματοποίησαν το όνειρό μας! Και μετά σου λένε μην πιστεύεις στα παραμύθια. Δήμητρα και Χρήστο σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα όσα κάνατε για τον Τζόνυ. Ευχαριστούμε πάνω από όλα τον ΚΥΡΙΟ που άνοιξε διάπλατα το σπίτι και την καρδιά του και χάρισε σ’ αυτό το ταλαιπωρημένο πλάσμα ηρεμία και αγάπη. Να έχετε μια υπέροχη ζωή μαζί».

Advertisement