Connect with us

Θα μπορούσαν λοιπόν αυτά τα προιόντα να πωλούνται ελεύθερα ενώ μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό, ακόμη και καρκίνo; Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πωλούνται κανονικά στα σουπερ-μάρκετ και παντού, τα οποία ενώ μπορεί να είναι βλαβερά, χρησιμοποιούνται από όλους μας.

Ακόμη και τα πιο απίθανα είδη οικιακής χρήσης περιέχουν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνo. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά, επικίνδυνα για την υγεία, προϊόντα που θέλετε σίγουρα να γνωρίζετε:

1. Αρωματικά χώρου.

Ενώ μπορεί να θέλετε να κρατήσετε μία υπέροχη μυρωδιά στο χώρο σας, είναι πιθανό εκείνα να ρυπαίνουν το δικό σας σώμα κατά τη διαδικασία αυτή. Τα πιθανά καρκινoγόνα συστατικά που απελευθερώνονται περιέχουν «φθαλικές ενώσεις» και επηρεάζουν περισσότερο την αναπαραγωγική υγεία και παράλληλα καταστάσεις όπως το άσθμα που επιδεινώνεται.

Αντί γι’αυτό μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά αποσμητικά χώρου, όπως με αποσταγμένο ξύδι και μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια (όπως μέντα). Βάλτε τα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ανακινήστε και ψεκάστε!

2. Κεριά.

Τα Αρωματικά κεριά μπορεί να περιέχουν τοξίνες και τις καρκινoγόνες ουσίες. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και κρατήστε πατημένο το φυτίλι, ενώ προσπαθείτε να σχεδιάσετε μια γραμμή πάνω στο χαρτί. Αν δεν εμφανιστεί γραμμή, είναι πιθανό να μην περιέχει καρκινoγόνα ουσία.

3. Κουρτίνες / Πλαστικά.

Δυστυχώς, τα πλαστικά που μπορεί να περιέχουν PVC, μπορεί να απελευθερώσουν κι εκείνα βλαβερές ουσίες. Είναι ακίνδυνα, όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε σωλήνες αποχέτευσης, αλλά για τις κουρτίνες στο ντους, οι τοξίνες μπορεί να απελευθερωθούν και μπορεί να επηρεάσουν το αναπαραγωγικό και αναπνευστικό μας σύστημα.

Οι κουρτίνες από φυσικό βαμβάκι είναι μια πολύ ασφαλέστερη επιλογή. Πλαστικά PVC έχουν βρεθεί επίσης σε παιδικά παιχνίδια.

4. Καθαριστικά χαλιών και υφασμάτων.

Είναι φτιαγμένα για να αφαιρείτε πολύ σοβαρούς λεκέδες, αλλά αυτοί οι παράγοντες μπορεί επίσης να προκαλέσουν καρκίνo του πνεύμονα για το υπερχλωραιθυλένιο συστατικό τους, που ονομάζεται επίσης και τετραχλωροαιθυλένιο. Η ναφθαλίνη είναι μια άλλη επικίνδυνη ουσία.

Μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνoυ του λαιμού και του πνεύμονος. Δοκιμάστε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι αντ “αυτού. Πασπαλίζουμε τα χαλιά με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια, καθαρίζουμε με το ξύδι προσθέτοντας νερό. Καθαρίστε τη σκόνη που παραμένει. Ο καθαρισμός με ατμό είναι μια άλλη εναλλακτική λύση.

5. Προϊόντα Στεγνό καθαρισμού.

Τετραχλωροαιθυλένιο ή Perchloroethylene είναι ένα ακόμη καρκινoγόνο συστατικό. Βεβαιωθείτε ότι το τοπικό καθαριστήριο σας δεν χρησιμοποιεί αυτά τα συστατικά.

6. Εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα.

Είναι προφανές ότι είναι βλαβερά αλλά και τα κατοικίδια ζώα μας, μπορούν να εκτεθούν σε αυτές τις ουσίες οι οποίες έχουν πολύ κακές επιπτώσεις στην υγεία, ως αποτέλεσμα. Όπως υπάρχουν πολλές καρκινoγόνες ουσίες στα προιόντα για τα τσιμπούρια και τους ψύλλους, τα οποία μπορούν επίσης να περιέχουν οργανοφωσφορικά εντομοκτόνα, περμεθρίνη και τα καρβαμιδικά, τα οποία είναι πιο επικίνδυνα και δυνητικά καρκινογόνα για τον άνθρωπο συστατικά .

7. Αντιβακτηριακά προϊόντα.

Υπάρχουν πολλά σαπούνια και καλλυντικά, που έχουν καρκινoγόνα συστατικά, όπως το tricolsan το οποίο έχει ήδη απαγορευτεί στην ΕΕ. Το ασήμι είναι μια καλύτερη επιλογή για αντιβακτηριακούς σκοπούς και δεν φαίνεται να προκαλεί σημαντικές βλάβες στον άνθρωπο. Υπάρχουν πολλά φυσικά αντιβακτηριακά σαπούνια και λοσιόν που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά και ασφαλή αιθέρια έλαια.

Τα προϊόντα αυτά είναι μερικά μόνο από τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυνητικά επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία τη δική σας και της οικογένειάς σας.

Πρέπει πάντα να κοιτάτε τα συστατικά ενός προιόντος πριν το αγοράσετε! Άλλωστε μπορείτε μόνοι σας να προμηθευτείτε βιολογικά προιόντα και επίσης να φτιάξετε πράγματα, όπως καθαριστικά σπιτιού, μόνοι σας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Δείτε πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο Σταυρός που φοράμε στο λαιμό

Μια ιστορία που θέλει μόλις ένα λεπτό για να την διαβάσετε και να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας

Γιατί το ρύζι στα εστιατόρια είναι πολύ πιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνετε στο σπίτι; Ιδού τα μυστικά

5 επιστημονικά αποδεδειγμένοι λόγοι ότι το μεγαλύτερο παιδί είναι πάντα το καλύτερο

Κάνε το τεστ του Δαλάι Λάμα και θα εκπλαγείς

Τι σας ζητάει το άτομο με άνοια όταν λέει «Θέλω να πάω στο σπίτι μου»

Οι άνθρωποι που βρίζουν πολύ είναι ειλικρινείς και έχουν υψηλό δείκτη ευφυίας

15 πράγματα που πρέπει να φοράνε οι γυναίκες άνω των 50

Τα 6 χαρακτηριστικά των ανθρώπων που το παίζουν φίλοι αλλά θέλουν το κακό σας

Success story: Από άστεγη μόνη μαμά, η πιο πλούσια της χώρας (φωτογραφίες)

Σχολιάστε

Τα καλύτερα