Connect with us

Την έντονη τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου, σχολίασε σήμερα, Σάββατο 24/10 η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται του ALPHA, με την παρουσιάστρια να εκφράζει την δυσαρέσκειά της με την συμπεριφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το έντονο σκηνικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ανάμεσα στους δύο βουλευτές με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Η συζήτηση γρήγορα εξελίχθηκε σε προσωπική σύγκρουση, με εκατέρωθεν αιχμές και βαριές εκφράσεις, ενώ η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Μακάριος Λαζαρίδης ισχυρίστηκε ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου επικοινώνησε μαζί του για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ίδια διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό και ζήτησε να ανακαλέσει, κάτι που εκείνος αρνήθηκε, ενώ η αναφορά του στην οικογένειά της όξυνε περαιτέρω το κλίμα. Η αντιπαράθεση ολοκληρώθηκε με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εμφανώς συγκινημένη, να καταγγέλλει ψευδείς ισχυρισμούς και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για τη σχέση της με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τι είπε η Ναταλία Γερμανού για την αντιπαράθεση ανάμεσα σε Λαζαρίδη – Γιαννακοπούλου
H Ναταλία Γερμανού λοιπόν κατά τη διάρκεια της εκπομπής καταδίκασε το όλο σκηνικό, με την ίδια να λέει χαρακτηριστικά: «Ήταν σοκαριστική αυτή η αντιπαράθεση. Υπάρχει τρόπος και τρόπος να υπερασπιστείς την κυβέρνησή σου και το έργο της και τα λοιπά και σίγουρα μέσα στη προσπάθεια αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται μία τέτοια επίθεση και δεν θα σταθώ στο φύλο, επειδή η Νάντια είναι γυναίκα. Ό,τι και αν ήταν απέναντί του δεν χρησιμοποιείς τέτοια μέσα. Αν μου επιτρέπετε, αυτή δεν ήταν μία κουβέντα παραπάνω ήταν μία κουβέντα πιο κάτω, και πιο κάτω, και πιο κάτω. Προς τα κάτω πήγατε, αν μου επιτρέπετε. Δεν σας γνωρίζω. Ήταν προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Ήταν ντροπιαστικό αυτό».

Η δημόσια συγγνώμη του Μακάριου Λαζαρίδη

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το περιστατικό, ο Μακάριος Λαζαρίδης προχώρησε σε δημόσια συγγνώμη προς τη Νάντια Γιαννακοπούλου, αναγνωρίζοντας ότι η πολιτική τους αντιπαράθεση είχε ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Η σημερινή μου πολιτική αντιπαράθεση με την κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου ξέφυγε από τα καλώς εννοούμενα πλαίσια. Είναι από τις στιγμές εκείνες που στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε το σημαντικό κυβερνητικό έργο μπορεί να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Όπως γνωρίζει και η ίδια και τη σέβομαι και την τιμώ και της ζητώ συγγνώμη».

Η σκληρή απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου
Από την πλευρά της, η Νάντια Γιαννακοπούλου προχώρησε σε δημόσια δήλωση, στην οποία κατηγόρησε τον Μακάριο Λαζαρίδη ότι προσήλθε στην τηλεοπτική συζήτηση με διάθεση να προκαλέσει και όχι να συμμετάσχει σε έναν ουσιαστικό πολιτικό διάλογο. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι ο ισχυρισμός περί τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ήταν ψευδής, ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική επίθεση που, όπως υποστήριξε, δέχτηκε.

«Ο κ. Λαζαρίδης δεν ήρθε σήμερα στον ΑΝΤ1 για να συζητήσει. Ήρθε για να προκαλέσει. Όταν η συζήτηση έφτασε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το σκάνδαλο που θα μείνει ως ταυτότητα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν είχε τίποτα να πει. Γι’ αυτό επινόησε ασύστολα ψέματα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε άλλο σημείο της δήλωσής της, η Νάντια Γιαννακοπούλου εξήγησε και τη συναισθηματική της φόρτιση κατά τη διάρκεια της εκπομπής, τονίζοντας ότι δεν ντρέπεται για την αντίδρασή της.

«Έχω αρκετά χρόνια εμπειρίας σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές και σε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Δεν φοβάμαι τη σύγκρουση. Υπάρχουν όμως ανθρώπινα όρια. Όταν κάποιος σε κοιτάζει στα μάτια και σε συκοφαντεί ψυχρά και ανήθικα, η συναισθηματική φόρτιση είναι η πιο ανθρώπινη αντίδραση και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να εκφράζει τις πολιτικές της απόψεις, σημειώνοντας: «Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος».

Advertisement