Connect with us

Σέρρες: Ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες εν μέσω καλοκαιριού

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής σε περιοχές των Σερρών, εν μέσω καλοκαιριού.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το forecastweather.gr, πολλή βροχή στη Μεσοταρράχη Σερρών προκάλεσε χαμηλή ορατότητα.

Επίσης καταιγίδες σημειώθηκαν στο Ροδολίβο Σερρών προκαλώντας τοπικές πλημμύρες από τον αρκετό όγκο νερού που έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα καταγράφηκαν τοπικά ακόμη και 40 βαθμοί Κελσίου, στο Καρυδοχώρι Σερρών η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 20 βαθμούς, λόγω της έντονης καταιγίδας.

Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό: Σάστισαν οι μετεωρολόγοι με αυτό που έρχεται – Σε Red Code 16 περιοχές

Δύσκολη θα είναι η ημέρα σήμερα Δευτέρα (10/8), με τον συνδυασμό ισχυρών ανέμων και ακραίας ζέστης να ανεβάζει κατακόρυφα τον κίνδυνο πυρκαγιών. Σε red code έχουν τεθεί 16 περιοχές της χώρας, με τις αρχές να απευθύνουν ισχυρή σύσταση να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά.

Αναλυτικά, οι περιοχές που έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό από την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

H Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της Νήσου Κυθήρων)
Οι Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Η Περιφέρεια Κρήτης
Οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Οι Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Οι Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 37 και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τοπικά έως 38 με 39 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε όλη τη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία από το πρωί και στις υπόλοιπες περιοχές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια από το πρωί και και στις υπόλοιπες περιοχές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 και στη νότια Εύβοια έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και στην ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως το πρωί.

Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement