Μάρω Κοντού: Αδιανόητο! Ο Κούλλης Νικολάου έμαθε στον «αέρα» του OPEN για τον θάνατό της – «Με πιάσατε εξ απροόπτου» (Βίντεο)
Σε ανείπωτο πένθος και μεγάλη θλίψη βυθίστηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου, ολόκληρος ο καλλιτεχνικός κόσμος καθώς η δυσάρεστη είδηση ότι η Μάρω Κοντού άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 92 ετών προκάλεσε μεγάλο σοκ στους καλλιτέχνες και ηθοποιούς που είχαν την τιμή να συνεργαστούν μαζί της κατά τη διάρκεια της πορείας τους –δείτε εδώ τα αίτια του θανάτου της. Ανάμεσά τους και ο Κούλλης Νικολάου ο οποίος μιλώντας σε απευθείας σύνδεση με την εκπομπή του OPEN, 10 Παντού, πληροφορήθηκε στον «αέρα» τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού.
Η αντίδραση του Κούλλη Νικολάου όταν έμαθε για τον θάνατο της Μάρως Κοντού
Συγκεκριμένα, ο Κούλλης Νικολάου, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με την εκπομπή του OPEN ενημερώθηκε για τον θάνατο της αείμνηστης ηθοποιού, με τον ίδιο να λέει φανερά σοκαρισμένος: «Δεν το ήξερα, με πιάσατε εξ απροόπτου, προσπαθώ να το περάσω στο μυαλό μου. Ήταν τιμή μας που δουλέψαμε με αυτόν τον άνθρωπο… Με διακατέχει μια σοκαριστική συγκίνηση αυτή τη στιγμή, γιατί το έμαθα από εσάς. Είμαι συγκινημένος… Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γράψει ιστορία… Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής της τα αφιέρωσε σε εμάς. Η ψυχούλα της που μας ακούει αυτή τη στιγμή, θέλω να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, να πάει στο καλό» είπε ο ίδιος συγκινημένος.
Το σπουδαίο έργο της
Η Μαριάνθη «Μάρω» Κοντού είχε καταγωγή από τα Ψαρά και φοίτησε στο Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Μακρυγιάννη. Παράλληλα ολοκλήρωσε τη σχολή χορού, σημερινή Κρατική Σχολή Χορού, εξασφαλίζοντας και μια υποτροφία για τη σχολή HLADEK στη Γερμανία. Επίσης, αποφοίτησε από το Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα πέντε ετών θεατρικής και κινηματογραφικής καριέρας,πρωταγωνίστησε σε 61 ταινίες μεγάλου μήκους και 90 θεατρικά έργα, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Η πρώτη επαγγελματική της ενασχόληση άρχισε το 1954 στον χορό Αρχαίας Τραγωδίας του Εθνικού Θεάτρου, όπου παρέμεινε μέχρι το 1958. Έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιού, ως εξαιρετικό ταλέντο, από Ανώτατη Κρατική Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το 1959 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, δίπλα στον Δημήτρη Χορν, με το έργο Ρομανσέρο του Ζακ Ντεβάλ.
Το 1990, παρουσίασε τη εκπομπή «Χωρίς παρεξήγηση», που είχε συνολικά μόλις 14 επεισόδια, προβαλλόταν από την ΕΤ2 και στο πρώτο επεισόδιο, στις 7 Μαΐου 1990, είχε καλεσμένη τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία έκθεση στην γκαλερί Αντήνωρ το 1993. Πίνακάς της εκτίθεται στο Μουσείο Βορρέ. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Χαρούμενη Κυριακή (1972 ΕΙΡΤ), Λούνα Παρκ (1974-1981 ΕΙΡΤ), Ένοχοι (1977 ΕΡΤ), Τρεις στο γύρο (1978 ΥΕΝΕΔ), Η μεγάλη παρέλαση (1979-1980 ΕΡΤ), Έγκλημα στο Ψυχικό (1981 ΥΕΝΕΔ), Το πάθος (1984 ΕΤ2), Βραδιά επιθεώρησης (1984 ΕΡΤ), Επιθεώρηση (1989-1990 ΕΤ1), Άγγελος κατά λάθος (1990 ANT1), Μια απίθανη γιαγιά (1991-1992 ΕΤ2), Οικογένεια Καζίνο (1991-1992 ANT1), Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (1992-1994 Mega) Αραχτοί και λάϊτ (1994-1995 ΑΝΤ1) Η Γη της Ελιάς (2021-2026 Mega).
H πολιτική δραστηριότητα
Υπήρξε βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η αρχική της θητεία ήταν από τις 29 Ιουλίου 1999, μέχρι και τον Απρίλιο του 2000. Ορκίστηκε για τρίτη φορά στο βουλευτικό θώκο τον Ιανουάριο του 2007, ως πρώτη επιλαχούσα των εκλογών του 2004, λόγω της παραίτησης του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος έθετε εκείνη την περίοδο υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Αθηναίων. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 έλαβε την 12η θέση ανάμεσα στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών και δεν εξελέγη. Διετέλεσε ακόμα δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, την περίοδο 1994 – 2002 επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Υπήρξε πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθήνα 9.84 (1995 – 2002), και δύο χρόνια πρόεδρος του κέντρου βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» (2004 – 2006).
Η Μάρω Κοντού, αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές και γοητευτικές πρωταγωνίστριες της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Με την αρχοντική της εμφάνιση, το αστείρευτο ταλέντο και το σπάνιο ήθος της, κατάφερε να γράψει τη δική της ιστορία στη μεγάλη οθόνη και το θέατρο, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό πολλών γενεών. Η απώλειά της προκαλεί ανείπωτο πένθος και μεγάλη θλίψη τόσο στους οικείους της όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ αφήνει πίσω της μία μεγάλη παρακαταθήκη στην πολιτισμική ταυτότητα της χώρας μας.
