Connect with us

Μία μόλις πρέζα από την trending νέα υπερτροφή μπορεί να αλλάξει μαγικά την υγεία. Αυτό ισχυρίζονται για τη γύρη οι ειδικοί στη διατροφή και την ευεξία!

Μιλάμε για τη γύρη που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από τα λουλούδια και που αποθηκεύουν μέσα στις κυψέλες τους. Όταν αυτή η γύρη των λουλουδιών αναμειχθεί με ένα μικρό ποσοστό του σάλιου και του μελιού τους, δημιουργούν ένα εξαιρετικά υψηλής διατροφικής αξίας τρόφιμο που για χάρη συντομίας ονομάζουμε «γύρη».

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η γύρη έχει δεκάδες ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό σου, από το να σου χαρίζει υψηλή ενέργεια μέχρι να μειώνει τα συμπτώματα των εποχιακών αλλεργιών και του άσθματος.

Η γύρη είναι εκπληκτική υπερτροφή! Κάθε χρυσός κόκκος της εμπεριέχει περισσότερα από 250 βιοενεργά συστατικά και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, ένζυμα, πρωτεΐνες και αμινοξέα!

Παρ’όλα αυτά, το πώς πολλά από αυτά απορροφούνται από τον οργανισμό σου δεν έχει εξακριβωθεί. Αν ωστόσο θέλει κανεις να δοκιμάσει τη δύναμη της γύρης στον οργανισμό, καλό είναι να χρησιμοποιήσει ένα σκεύασμα που δεν περιέχει εντομοκτόνα.

Τα αντιοξειδωτικά και τα αντιμικροβιακά συστατικά που εμπεριέχονται στη γύρη κάνουν το δέρμα σου να λάμπει από μέσα προς τα έξω αφού το κάνει άτρωτο απέναντι στο οξειδωτικό στρες και την περιβαλλοντική ρύπανση.

Βρες παρακάτω 5 οφέλη της γύρης στον οργανισμό σου

Βελτιωμένο ανοσοποιητικό
Η γύρη θεωρείται ενισχυτική για το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ η γύρη τοπικής προέλευσης μπορεί ακόμα να μειώσει τις ισταμίνες, βοηθώντας στην καταπολέμηση των εποχιακών αλλεργιών. Μια έρευνα που διενέργησε το Food and Chemical Toxicology το 2014 ανακάλυψε πως η γύρη έχει και αντιμικροβιακή δράση, κάτι που παίζει ρόλο στην άμεση καταπολέμηση του κρυολογήματος και των ιώσεων.

Αυξημένη ενέργεια
Η γύρη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Μάλιστα περιέχει και τα 22 βασικά αμινοξέα, γεγονός που την καθιστά πλήρη ως πρωτεΐνη. Επιπλέον, ένα γραμμάριο γύρης περιέχει πολύ περισσότερη πρωτεΐνη από κάθε άλλη ζωική τροφή. Μισή από αυτή την πρωτεΐνη είναι σε μορφή ελευθέρων αμινοξέων, που απορροφούνται πολύ πιο εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι άμεσα διαθέσιμες προς χρήση.

Να γιατί η γύρη λειτουργεί τόσο άμεσα και ευεργετικά στην ενίσχυση της ενέργειας. Βάλε μια κουταλιά στο πρωινό σου smoothie και θα αντιληφθείς αμέσως τη διαφορά.

Πιο λαμπερό δέρμα
Τα αντιοξειδωτικά και τα αντιμικροβιακά συστατικά που εμπεριέχονται στη γύρη κάνουν το δέρμα σου να λάμπει από μέσα προς τα έξω αφού το κάνει άτρωτο απέναντι στο οξειδωτικό στρες και την περιβαλλοντική ρύπανση. Επιπλέον, οι ίδιες ουσίες χαρίζουν βελτιωμένη ελαστικότητα και υφή στο δέρμα σου ενώ παράλληλα βοηθούν στην αντιμετώπιση της ακμής.

Λιγότερες αλλεργίες
Ήξερες πως η απάντηση στην αλλεργία σου ίσως και να κρύβεται στο ίδιο το αλλεργιογόνο που σε ενοχλεί; Κι όμως, υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν πως η γύρη διαθέτει αντι-αλλεργιογόνες ουσίες που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Αν ωστόσο είσαι αλλεργικός στη γύρη, θα πρέπει να ξεκινήσεις λαμβάνοντας μονάχα έναν κόκκο και να αυξήσεις σταδιακά την ποσότητα, αν όλα πάνε καλά.

Λιγότερες φλεγμονές
Η γύρη έχει αντιφλεγμονώδη δράση κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε ζητήματα πέψης, μεταξύ άλλων. Οι ίδιες αυτές ιδιότητες προστατεύουν το συκώτι σου από την τοξικότητα ενώ και η καρδιά τονώνεται σε δεύτερο χρόνο.

Με στοιχεία από το thezoereport.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, μέσα από 14 ξεκαρδιστικές εικόνες.

Στον πατέρα μου: «Τώρα που έπεσες εσύ στην ανάγκη μου!»

6 Πράγματα που παρατηρούν όλοι οι άντρες στις γυναίκες ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται

Οι Γιατροί του έδιναν 9 μήνες ζωής και του πρότειναν χημειοθεραπεία. Αυτός πήγε στην Ικαρία και έζησε μέχρι τα 102!

40 γυναικεία κοντά κουρέματα για μοντέρνο στυλ στα μαλλιά

25 Ακριβά πράγματα που μπορείς να αποκτήσεις μόνο εάν έχεις πολλά λεφτά.

12 σημάδια που θα σας κάνουν να αναγνωρίσετε έναν απαγωγέα παιδιών

5 προβλήματα που λύνει μια μπανάνα καλύτερα από τα χάπια!

Αγαπημένη μου κόρη, ο ρόλος της γιαγιάς δεν είναι το babysitting

14 πράγματα που κάναμε λάθος μια ολόκληρη ζωή

Σχολιάστε

Τα καλύτερα