Connect with us

Sapiosexuals. Όχι, δεν είναι ασθένεια, δεν είναι κάτι κακό, δεν είναι κάτι «σάπιο». Ίσα-ίσα! Ο όρος sapiosexual είναι ένας σχετικά νέος όρος στο πεδίο της ανθρώπινης σeξουαλικότητας και προσδιορίζει όλους αυτούς που θεωρούν την εξυπνάδα και το μυαλό ως το σημαντικότερο ερωτικό χαρακτηριστικό στο αντίθετο φύλο.

Η λέξη είναι σύνθετη από τη λατινική λέξη sapiens, που σημαίνει σοφός, συνετός και από την λέξη sexual, σeξουαλικός δηλαδή.

Αν υποθέσουμε πως εγώ που γράφω για τους sapiosexuals, είμαι κιόλας κι εσύ που το διαβάζεις δεν ξέρεις τι σημαίνει, τότε να ξέρεις δε θα μπλέκαμε ποτέ εμείς οι δυο. Σαν sapiosexual δε θα μπορούσα να δεχτώ κενά στις γνώσεις σου και τη νοημοσύνη σου.

Τους sapiosexuals ή ευφυϊολάγνους -που είναι μια πιθανή ελληνική απόδοση του όρου- τους ξεχωρίζεις απ’ το γεγονός ότι ερωτεύονται μυαλά. Τους εξιτάρει η νοημοσύνη του άλλου, τους ελκύει ο τρόπος σκέψης του, τους μαγνητίζει ο εγκέφαλός τους, αφού είναι το πιο αφοπλιστικά σeξουαλικό όργανο πάνω του κατά την άποψή τους. Δε στέκονται στην εξωτερική εμφάνιση. Δεν τους νοιάζει αν είσαι κοντός, ψηλός, εύσωμος, αδύνατος, μελαχρινός, πρασινομάλλης και πάει λέγοντας.

Για να γίνει πιο αντιληπτό και κατανοητό, όταν ο υπόλοιπος κόσμος διεγείρεται σeξουαλικά από ένα άγγιγμα, ένα βλέμμα, ένα φιλί, οι sapiosexuals διεγείρονται από μία αληθινή κι εποικοδομητική συζήτηση. Εκεί που θα διαπιστώσουν ότι το ταίρι τους είναι έξυπνο και ετοιμόλογο με μεγάλο δείκτη νοημοσύνης. Εκεί που θα πιστέψουν ότι υπάρχει πραγματική επικοινωνία. Δεν είναι ανώμαλοι, ούτε έσκασαν μύτη από άλλο πλανήτη. Είναι απλά εγκεφαλικοί. Πιστεύουν ότι η δύναμη βρίσκεται στο μυαλό, γι’ αυτό και προσπαθούν να την αντλήσουν από εκεί.

Μότο τους είναι ξεκάθαρα το «Αν δεν μπορείς να παίξεις με το μυαλό μου, δεν μπορείς να παίξεις γενικά μαζί μου». Λένε ότι τα όμορφα μυαλά κάνουν έρωτα το ένα στο άλλο. Η εγκεφαλική έλξη παίζει το σπουδαιότερο ρόλο γι’ αυτούς. Όταν εξιτάρονται τα κύτταρα του εγκεφάλου και πυροδοτούνται στο μέγιστο βαθμό, τότε αρχίζουν να εξιτάρονται κι άλλες περιοχές του σώματος. Έτσι τη βρίσκουν, πώς να το κάνουμε;

Όταν παραδοθεί το μυαλό, το σώμα δε θα πει ποτέ όχι. Το μυαλό οδηγεί και το σώμα ακολουθεί πιστά τις εντολές του. Είναι λίγοι πλέον αυτοί οι άνθρωποι, καθώς διανύοντας την εποχή της εικόνας και του φαίνεσθαι, προτιμούν να απέχουν και να μη γίνονται ένα με τη μάζα που μένει σε πολύ επιφανειακά ερεθίσματα. Τα δικά τους κριτήρια είναι πολύ πιο εγκεφαλικά καταταγμένα. Δώσε σε αυτά τα άτομα τροφή για σκέψη και για συζήτηση και να ξέρεις πως τους έχεις δικούς σου. Τους κερδίζεις δίχως καμιά αμφιβολία.

Επειδή, όπως προείπα, οι άνθρωποι αυτοί είναι λίγοι, μετρημένοι και σταθεροί μέσα στον κόσμο που έχει ως απώτερο σκοπό το θεαθήναι, είναι δύσκολο να συναντηθούν και να τα βρουν μεταξύ τους. Αναμειγνύονται με όλους τους υπόλοιπους και μοιάζουν σαν χαμένοι, σαν εξωγήινοι. Δεν είναι όμως!

Ίσως διαβάζοντας αυτό το άρθρο συνειδητοποιήσατε κι εσείς ότι πιθανότατα είστε sapiosexuals, χωρίς όμως να γνωρίζετε τον όρο. Αν όντως, λοιπόν, πέφτετε στην παγίδα που δημιουργεί ένα πραγματικά αληθινό και μεστό μυαλό, τότε ναι! Είστε! Αν ερεθίζεστε πρώτα εγκεφαλικά κι έπειτα οργανικά, πάλι είστε! Με γεια σας, με καμάρι σας! Ερωτευτείτε μυαλά. Κρατάει περισσότερο και γίνεται πιο ενδιαφέρον και μυστηριώδες απ’ όσο νομίζετε.

So, could you «fuck» my mind?

Συντάκτης: Ανδριάνα Νίκου

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

4 ζώδια που δεν παραδέχονται ποτέ ότι κάνουν λάθος

20 πράγματα που δεν μας έμαθαν ποτέ στο σχολείο ενώ θα έπρεπε

16 συχνά λάθη που κάνουμε όλοι στην διακόσμηση του σαλονιού μας

9 έξυπνες φράσεις για να βάλετε τους αγενείς ανθρώπους στη θέση τους.

Θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους. Φτιάξτε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη

12 κοινά λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να δείχνετε μεγαλύτερη

Το χρώμα των ματιών μας αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά μας λένε οι επιστήμονες.

Μην πετάτε τα παλιά σας τζιν. Δείτε 23 έξυπνους και δημιουργικούς τρόπους

8 φράσεις που δείχνουν ανθρώπους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Αυτές είναι οι 10 συνήθειες των ζευγαριών με τις πιο ευτυχισμένες σχέσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς

Σχολιάστε

Τα καλύτερα