Connect with us

Ένα από τα πιο δημοφιλή, διεθνή ταξιδιωτικά περιοδικά, το U.S.News (διάσημο παγκοσμίως για τις λίστες του) δημοσίευσε λίστα με τα τοπ 16 νησιά του κόσμου, ανάμεσα στα οποία φιγουράρουν και τρία ελληνικά με το ένα να βρίσκεται στην κορυφή.

Η Σαντορίνη καταφέρνει, και πάλι, να κλέψει τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον με το όμορφο νησί να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το αφιέρωμα αναφέρει ότι αυτός ο προορισμός ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα, ενώ οι συντάκτες προτείνουν στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Κόκκινη και τη Μαύρη παραλία για μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά και να ανέβουν τις σκάλες που οδηγούν στην ιστορική πόλη του Μανωλά στη Θηρασία.

Στην πέμπτη θέση της λίστας, βρίσκεται η Μύκονος «με τα σπίτια με τις ασβεστωμένες όψεις να φωνάζουν τη Μεσόγειο». Μετά από τις ακριβές βιτρίνες, ο ταξιδιώτης μπορεί να δει πανέμορφες εκκλησίες που δίνουν στο νησί την αίσθηση της ελληνικής παράδοσης. Το U.S. News χαρακτηρίζει το νησί των ανέμων, «Ιμπιζα της Ελλάδας», καθώς δεν είστε ποτέ μακριά από ένα πάρτι.

Ένα  βήμα μετά την 10άδα βρίσκεται η Κρήτη. Από τη μία, αμμώδεις παραλίες που κρύβονται ανάμεσα σε ψηλά βουνά και δάση με φοίνικες και από την άλλη πολυσύχναστες πόλεις με αιώνιες δομές.

Advertisement